pojavljivao se i na izborima

Vlasnik zaštitarske tvrtke osumnjičen da je zatočio, drogirao i silovao djevojku

06.04.2022 u 11:02

Bionic
Reading

Deana Golubića (39), čelnika i kandidata nekoliko konzervativnih stranaka na parlamentarnim izborima u proteklome desetljeću, ujedno i suvlasnika zaštitarske tvrtke Lupus zaštita, čiji su zaštitari, između ostalog, osiguravali i "Hod za život", uhitila je zagrebačka policija zbog sumnji da je zatočio, drogirao i silovao jednu djevojku.

Golubić, diplomirani kriminalist, jučer je, nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Njegova odvjetnica Ana Čule rekla je za Jutarnji list u telefonskom razgovoru da se Golubić ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret, a da više od toga ne može reći zbog tajnosti istrage. Zagrebačka policija sumnja da je Golubić odgovoran za počinjenje kaznenih djela 'silovanje', 'protupravno oduzimanje slobode' i 'omogućavanje trošenja droga' na štetu ženske osobe u vremenu od 2. do 3. travnja 2022. godine.

Golubićevo ime se u kontekstu političkih stranaka prvi put moglo čuti na parlamentarnim izborima 2011. kada se kao predsjednik novoosnovane stranke Nacionalni demokrati (ND) kandidirao na izborima, no nije uspio ući u Sabor. Na parlamentarnim izborima 2016. Golubić se pojavio kao predsjednik stranke HKDU dr. Marko Veselica, kojoj je na čelo došao godinu dana prije. Nakon stečaja HKDU-a Golubić se kandidirao i treći put, na izborima 2020. godine, kao čelnik Hrvatske demokratske stranke, no ponovno bez uspjeha.

Uz sve to Golubić je prilično uspješno vodio zaštitarsku tvrtku Lupus, poznatu jer je 2016. osiguravala "Hod za život". U sudskome registru Golubić se navodi kao osnivač tvrtke Lupus security sa sjedištem u Zagrebu te suosnivač i odgovorna osoba tvrtke Lupus zaštita iz Varaždina. Riječ je o rastućoj tvrtki u zaštitarskom sektoru u kojoj odnedavno kao direktor za korporativni razvoj radi i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.