NEZAVISNI DEMOKRATI PREDSTAVILI PROGRAM

'Namjeravamo stare političare poslati u mirovinu'

22.11.2011 u 20:13

Bionic
Reading

Na današnjem predstavljanju izbornog programa Nacionalnih demokrata (ND) istaknuto je kako se zauzimaju za mlade, ambiciozne ljude, a birače su pozvali da nikako ne glasuju za HDZ i Kukuriku koaliciju jer, smatraju, među njima nema razlike

Govoreći na konferenciji za novinare, predsjednik stranke Dean Golubić rekao je da je ND mlada stranka, stara dvije godine, stranka mladih i ambicioznih ljudi koji namjeravaju 'stare političare poslati u mirovinu'.

Naglasio je da su na ovim parlamentarnim izborima istaknuli jednu od 'najmlađih lista' i najmlađu kandidaticu, rođenu 1993., te da se ne zanose da će osvojiti vlast, već da će im to biti dobra politička škola.

Golubić
ističe da između HDZ-a i Kukuriku koalicije nema razlike te da 'ni jedni nemaju snage izvući zemlju iz krize', već da tu priliku treba dati mlađima. Pozvao je birače da ne glasuju ni za Kukuriku koaliciju ni za HDZ.

Nezavisni demokrati zalažu se da Hrvatski sabor ima 75 zastupnika čija bi plaća bila u prosjeku plaće u Hrvatskoj, a protive se članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Karino Hromin Sturm predstavio je gospodarski program stranke cilj kojega je u Hrvatskoj uložiti stotinu milijarda eura, a početnih 10 milijarda dala bi Hrvatska narodna banka koja, kako je rekao, ima devizne pričuve od 12 milijarda eura. Ulaganjem u proizvodnju te iskorištavanjem resursa i djelovanjem hrvatskih kadrova moguće je potaknuti gospodarstvo i za tri godine riješiti dug od 47 milijarda eura, ustvrdio je. Naglasivši da je njihov gospodarski program napisala struka, dodao je da planiraju smanjiti nezaposlenost, povisiti plaće, vratiti mirovine na 75 posto prosječnog osobnog dohotka te vratiti umirovljenicima zaostatke od 70 mirovina.

Nacionalni demokrati na izbore izlaze u devet izbornih jedinica te u 11. za dijasporu i 12. za nacionalne manjine s predstavnikom albanske nacionalne manjine.