istraga u tijeku

Uskok i policija u velikoj akciji: Među deset uhićenih zbog droge i poznati gospodarstvenik

22.05.2024 u 08:40

Bionic
Reading

U akciji Uskoka i policije, prema neslužbenim podacima, uhićeno je 10 osoba povezanih s uzgojem marihuane na plantažama registriranima za uzgoj legalne konoplje

Marihuana se, kako se neslužbeno doznaje, sadila na plantažama u Bilogori i Slavoniji, a među uhićenima je, doznaje N1, i poznati gospodarstvenik koji se bavi uzgojem konoplje.

Uskok i policija ranije su izvijestili da su na području Zagreba i još tri županije u srijedu pokrenuli akciju protiv deset osumnjičenih za udruživanje zbog kaznenih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

U policiji navode da su u tijeku uhićenja i hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će, kako navode, pravodobno obavijestiti javnost.