križevci i zagreb

Uhićena osmorica zbog preprodaje marihuane, ilegalno posjedovali i oružje

20.12.2023 u 11:57

Bionic
Reading

Policija je nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja uhitila osam osoba s križevačkog i zagrebačkog područja zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom i prodajom droga, a pritom su pronašli i oružje

U akciji su uhićeni, prema policijskom priopćenju uhićena trojica 24-godišnjaka te po jedan u dobi 27, 44, 38, 29 i 23 godine za koje se sumnja da su se u više navrata bavili proizvodnjom i trgovinom droge, ali i da su drugima omogućavali konzumaciju opijata. Zbog sumnje da se osumnjičeni bave preprodajom droge policija je pretražila njihove stanove i vozila te je pronađeno 2.82 grama marihuane, manja količina sjemenki konoplje, četiri digitalne vage i metalna drobilica za marihuanu.

Zaplijenjena marihuana i oružje Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU koprivničko-križevačka

Osim toga zaplijenili su i pištolj, dvije puščane cijevi, tri spremnika za automatsku pušku, 1482 komada raznog streljiva te 17 mobilnih uređaja i SIM kartice. Zbog sumnje u da su neovlašteno proizvodili, prodavali  i omogućavali trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i bit će predani pritvorskom nadzorniku, priopćila je policija dodajući da nastavlja s kriminalističkim istraživanjem u vezi pronađenog oružja.