još jedno ispitivanje

Ubojica iz Siska izveden pred suca istrage, dvoje teško ranjenih stabilno

03.07.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Nedžad Fetić (58), ubojica iz Siska, priveden je na još jedno ispitivanje. U subotu je ubio 45-godišnju ženu, ranio nekoliko osoba te palio kuće i automobile. O motivu njegova sumanutog pohoda još se ništa ne zna. Detalji bi mogli biti poznati nakon novog ispitivanja

'U bolnici se još uvijek nalazi četvero pacijenata. Dva su muškarca, u dobi od 34 i 58 godina, koji su jučer bili u kritičnom stanju, danas stabilno. Liječnici su rekli da su obojica zadržana na odjelu intenzivne njege, međutim oni danas samostalno dišu, više nisu na respiratoru, a uspjeli su i komunicirati', javlja HRT. Što se tiče preostalih dvoje pacijenata, oni se nalaze na odjelu za traumatologiju i također su stabilni, dodaje.

'Iz bolnice su, kako smo mogli neslužbeno čuti, otpuštene dvije osobe. Radi se o djetetu i o vatrogascu koji su bili lakše ozlijeđeni', govori. 'Počinitelj bi svaki trenutak trebao stići u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje i prvi put ćemo čuti, ako će se on uopće braniti, o tome što se točno dogodilo', rekla je. Znamo da je već jučer tužiteljstvo zatražilo istražni zatvor za njega zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

'Kada završi s ispitivanjem u Županijskom državnom odvjetništvu, on će biti prebačen i pred sutkinju istrage na Županijskom sudu u Sisku, a ona će onda donijeti i konačnu presudu o tome hoće li u istražni zatvor ili neće. Što se tiče danas mjesta same pucnjave i paleži, prizori su zaista zastrašujući. Pokušali smo razgovarati sa susjedima, međutim nitko, s obzirom na cijelu traumu koju su proživjeli, nije bio raspoložen za izjave', kazala je Judnić.

  • +13
Privođenje Nedžada Fetića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Za okrivljenika normalno stanje. Nemam što puno reći dok ga ne ispitamo. Jučer je bilo prvo ispitivanje na policiji. Sada je ispitivanje na Državnom odvjetništvu i nakon toga će se odlučiti hoće li biti predan istražnom sucu radi određivanja istražnog zatvora ili ne. Za sada ne bih govorio o taktici obrane jer je prerano. Na teret mu se stavlja jedno kazneno djelo ubojstva, četiri pokušaja ili tri ubojstva i produljeno kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti puta dva', izjavio je Danko Kovač, odvjetnik po službenoj dužnosti.

Izvor: Pixsell

'Kod nas su primljena dva pacijenta koja su nastradala u ovom nemilom događaju. Obojica su stabilno, budna su, nisu više na respiratoru i skinuti su s potpore održavanja tlaka. Kod nas će ostati dalje zbog mjera predostrožnosti, zbog mehanizma ozljede koje su zadobili. Oni su zaprimljeni s ozljedama trbuha, to je operativno sanirano odmah. Dalje ćemo vidjeti kako će se sve odvijati', rekao je dr. Gorazd Pilčić, Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu.

Podsjetimo, u oružanom napadu smrtno je stradala 45-godišnja žena, a ukupno je ozlijeđeno osam osoba, od kojih četiri teško i četiri lakše. Počinitelj je zapalio i dvije stambene zgrade, a u velikom su požaru dvije zgrade i automobil u cijelosti izgorjeli te djelomično jedna zgrada i automobil.