smrt na prijelazu

U željezničkoj nesreći u Kaštelima poginula žena

25.04.2024 u 19:16

Bionic
Reading

Oko 12:25 na pružnom prijelazu u Kaštel Sućurcu dogodila se teška nesreća u kojoj je poginula žena. Kako je objavila policija, na prijelazu Kaštel Sućurac–Putaljski put došlo je naleta teretnog vlaka na ženu, pri čemu je poginula

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo. Slijedi obavljanje očevida, a željeznički promet je u prekidu.

"Danas 25. travnja 2024. godine oko 12:25 u Kaštel Sućurcu, na kolniku ulice Putaljski put (cestovni prijelaz preko željezničke pruge) došlo je do naleta vlaka na pješakinju koja je od posljedica naleta smrtno stradala na mjestu događaja. U cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile navedenom događaju, molimo svjedoke/očevice kao i sve koji imaju korisnih saznanja o navedenom događaju da se jave osobno ili telefonom u Postaju prometne policije Split 021 504-036, 021 504-010", objavila je policija.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je stradala žena koja stanuje u blizini pružnog prijelaza.

Zajedno sa suprugom koji je vozio automobil kojim su dolazili iz Splita i spuštali se niz Putaljski put stajali su u koloni vozila formiranoj zbog spuštene zaštitne rampe, u očekivanju prolaska vlaka.

  • +2
Željeznička nesreća u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Jedna od susjeda je rekla da je žena po svemu sudeći izišla iz automobila, ispred kojega su bila još tri, kako bi pogledala hoće li vlak skoro naići pa da pokušaju skrenuti u svoju ulicu sa sjeverne strane pruge da bi što prije stigli kući.

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je vlak naišao, uslijedio je udar od kojega je zadobila teške tjelesne ozljede i na mjestu preminula.

Građani su rekli da suprug ima zdravstvenih problema i da se nesreća, prema njihovu saznanju, dogodila dok su se vraćali iz Splita, iz bolnice.