uhićen je

U stanu 20-godišnjeg splitskog dilera pronađena gomila droge

22.01.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji mladić je uhićen u Splitu nakon što je policija u njegovom stanu pronašla veliku količinu raznih vrsta droga, doznaje se u policiji

Prilikom pretrage stana kojega je koristio u Splitu policija je za vikend pronašla i oduzela 987 grama marihuane, 982 grama MDMA, 3305 tableta ecstasya i 40 grama zdrobljenih tableta ecstasya. Uz to je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima nalik na drogu i uređaj za vakumiranje.

Policija je rekla kako je 20-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.

Iz splitske policije podsjećaju da je ustrajnost njihovih službenika u suzbijanju zlouporabe droga rezultirala realizacijom 2349 zapljena tijekom 2023.godine što je 31 posto više u odnosu na 2022. godinu i dovršetkom 269 kriminalističkih istraživanja nad osobama koje su imale namjeru drogu preprodavati.

"Utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenih dijela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama radi čega su kazneno prijavljeni. U prva dva tjedna ove godine realizirano je čak šest uspješnih kriminalističkih istraživanja tijekom kojih je pronađena i oduzeta velika količina različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada policijskih službenika i u ovoj godini", dodaje policijska glasnogovornica Antonela Lolić.