droga, pištolj i streljivo

Policajci zaustavili Golfa u Trogiru, vozač dilao amfetamin, pronađene veće količine

15.01.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Gotovo tri kilograma amfetamina vrijednog oko 7500 eura pronašli su trogirski policajci kod muškarca (52) kojega su u nedjelju zaustavili u Golfu na cesti u tom gradu, a pretragom na par mjesta su pronašli drogu, pištolj i streljivo, doznaje se u splitskoj policiji

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52- godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Njega su u nedjelju oko 1.30 sati u Trogiru zaustavili dok se nalazio za volanom Golfa, te je, kako kaže policija, policajcima dragovoljno izručio 3,9 grama amfetamina.

Test na droge je odbio, pa je isključen iz prometa, uhićen i vozilo stavljeno pod nadzor.

"Temeljem naloga suda, 14. siječnja je izvršena pretraga vozila koje je koristio 52-godišnjak i tom je prilikom pronađeno i oduzeto 738 grama droge amfetamin i pištolj s pripadajućim streljivom. U pretrazi stana koju koristi na području PU šibensko kninske policija je pronašla i oduzela 2066 grama droge amfetamin i manju količinu marihuane", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da je 52-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.