kolni prijelaz

U naletu putničkog vlaka poginuo 40-godišnji Nepalac na radu u Hrvatskoj

03.11.2022 u 11:50

Bionic
Reading

U naletu putničkog vlaka u srijedu je u Sesvetskom Kraljevcu poginuo 40-godišnji Nepalac s reguliranim statusom boravka u svrhu rada u Hrvatskoj, a koji je pješice prelazio prugu na kolnom prijelazu

Zagrebačka policija u četvrtak je objavila da se nesreća dogodila oko 17 sati na Strojarskoj cesti, kada je na Nepalca naletio putnički vlak dok je prugu prelazio u vrijeme kada su bili upaljeni svjetlosni i zvučni signali te je bila spuštena rampa.

Pješak je poginuo na mjestu nesreće, a njegovo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Policija je izvijestila i o više razbojništava te provala i krađa tijekom proteklog dana na zagrebačkom području.

Tako još uvijek traga za nepoznatim provalnikom koji je u Dubravi provalio u stambenu zgradu u gradnji te iz nje ukrao uređaje za grijanje i sanitarije vrijedne nekoliko stotina tisuća kuna.

Maskirani razbojnik je uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao kiosk na Trnju, otevši 25-godišnjoj zaposlenici nekoliko stotina kuna, dok je bez više desetaka tisuća kuna na peščeničkom Kozari putu ostao 39-godišnjak, kojemu je nepoznati lopov provalio u kuću.

Nalet vlaka u Sesvetskom Kraljevcu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Nepoznati prevaranti su u Dubravi stupili u kontakt s 80-godišnjakom te mu, lažno se predstavljajući kao službene osobe, ukrali više desetaka tisuća kuna.