pružena im je pomoć

U ilegalnom prelasku granice na Savi otkriveno 16 promrzlih migranata, među njima i djeca

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 06.02.2023 18:02
  • Objavljeno 06.02.2023 u 18:02
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Policija je u ponedjeljak prijepodne između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu u blizini Donje Bebrine pronašla 16 stranih državljana koji su ilegalno prešli granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Nakon dojave Operativno-komunikacijskom centru brodsko-posavske Policijske uprave da je više osoba u šumi u poplavljenom području Donje Bebrine kojima je potrebna žurna pomoć, policijski službenici slavonskobrodske granične policije upućeni su onamo.

Zatečene osobe doveli su do zaštitnog nasipa te su ih službenim vozilima prevezli u policijsku postaju. Riječ je o 16 stranaca - devet državljana Iraka, pet Kube te dva državljana Sirije, među kojima je i troje djece, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku. Budući da su bili mokri i promrzli, pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskoga crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu. Policija provodi uobičajenu proceduru protiv članova skupine zbog nezakonitog ulaska u Hrvatsku.

  • +2

Migranti na željezničkom kolodvoru u Rijeci

Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj