kaznena prijava

Tri osobe optužene za krivotvorenje isprave: Jedan je kupio vozačku u Srbiji, a dvojica lažne pečate u putovnici

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 02.02.2023 11:40
  • Objavljeno 02.02.2023 u 11:40
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Policijska uprava brodsko - posavska obavijestila je o dva slučaja krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Naime, policijski službenici su dana 7. prosinca 2022. godine, u 20.30 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Trešnjica, prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 19-godišnjak. Pritom je isti policijskim službenicima na uvid dao vozačku dozvolu izdanu u Republici Srbiji za koju su policijski službenici posumnjali u vjerodostojnost. Kriminalističkim istraživanjem te međunarodnom policijskom suradnjom sa Interpolom Beograd, potvrđeno je da je vozačka dozvola krivotvorena, odnosno isti ne posjeduje vozačku dozvolu Republike Srbije.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 1. veljače, u 14.10 sati, kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine). Pritom su dva putnika u dobi od 46 i 29 (državljani Bosne i Hercegovine), policijskim službenicima na uvid dali putne isprave sa otisnutim ulazno izlaznim graničnim štambiljima graničnog prijelaza Tompa, za koje su policajci izrazili sumnju u vjerodostojnost. Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika, potvrđeno je počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava, te je utvrđeno da su osumnjičeni nepoznatoj osobi platili nekoliko stotina eura da im otisne neoriginalne pečate u putovnice.

Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.