havarija

Talijanska motorna jahta potonula kod Unija, nitko nije ozlijeđen

11.08.2022 u 10:07

Bionic
Reading

Nedaleko otoka Unija jučer je potonula motorna jahta dužine 18 metara na kojoj je bilo četvero talijanskih državljana, koji su brodskim tenderom pravovremeno napustili tonuću jahtu te nisu prijavili nikakve ozljede

Jučer je malo prije 16 sati zaprimljen poziv očevica u MRCC Rijeka o potonuću talijanske motorne jahte nedaleko od obale Unije. U trenutku nesreće na jahti je boravilo četvero talijanskih državljana od kojih nitko nije prijavio nikakve ozljede.

Uzrok potonuća je prodor mora, a više će se znati po primitku službenih informacija, javlja Jadranski.hr, prenosi Jutarnji.

Potom je pokrenuta koordinirana akcija u cilju osiguravanja mjesta potonuća od posljedica onečišćenja mora, uslijed eventualnog istjecanja pogonskog goriva iz brodskog spremnika, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na mjestu potonuća djelatnici ŽLU Mali Lošinj postavili su plutajuće upijajuće brane, a područje potonuća od eventualnog onečišćenja dodatnim branama osigurali su djelatnici tvrtke specijalizirane za pružanje komercijalnih usluga sprječavanja i uklanjanja onečišćenja iz mora.

Službenici Lučke kapetanije Rijeka jučer su započeli očevid o uzrocima potonuća motorne jahte 'Cleo', dužine oko 18 metara, talijanske zastave. Izjave brodolomaca uzete su u okviru očevida, a vlasniku potonule motorne jahte iz nadležnosti LK Rijeka izdan je nalog za vađenje plovila s dna mora.

Riječka Kapetanija od jutros je na mjestu potonuća angažirala pripadnike Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite koji obavljaju podmorsku provjeru stanja trupa plovila kako bi se utvrdio uzrok primanja mora i potonuća te kako bi se potonulo plovilo pripremilo za izron na površinu.