reagirala i policija

Sukob na proslavi Dana grada Zagreba, na Dolcu napadnuti bubnjari

31.05.2023 u 21:33

Bionic
Reading

Diljem metropole na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, građanima su priređena brojna događanja, a tijekom onih na Dolcu došlo je i do fizičkog obračuna pa je morala intervenirati policija

Na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica Gradske skupštine na kojoj je gradonačelnik Tomislav Tomašević uručio Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama, a za građane su diljem grada priređena brojna događanja.

Turistička zajednica grada Zagreba organizirala je besplatne razglede grada – Tesla Tour Croatia, Šetnje s purgericom, Zakaj volim Zagreb i Grič priča ljubavnu priču.

Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije također su organizirali četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom – Vlaho Bukovac u Zagrebu, Židovi u Zagrebu, Vranyczanyjevi i njihova ostavština u Zagrebu te Maksimir nekad i sad.

Ovo je samo dio događanja u kojima su oni koji su se našli u Zagrebu mogli uživati, a na jednom od njih došlo je do fizičkog sukoba.

  • +9
Bubnjari na Dolcu u Zagrebu isprovocirali glasnim sviranjem sudionike misnog slavlja Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Naime na Dolcu su bubnjari izvodili svoju točku, tijekom koje ih je napala skupina muškaraca koji su obilježavali misu. Morala je intervenirati policija.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Na sreću, sukob je završio bez posljedica.