strava kod splita

Stobrečanin uhićen zbog mučenja 67 pasa i dva vuka

29.03.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Splitska policija uhitila je i pritvorskom nadzorniku privela muškarca (64) sa područja Stobreča kojeg sumnjiče za mučenja pasa i vukova te za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti, doznaje se u policiji

Privedeni 64-godišnjak je uhićen u četvrtak, a u slučaj se uključila i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata koja obavlja inspekcijski nadzor i poduzima mjere iz svoje nadležnosti.​

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima, kažu u policiji.

Dodaju da je u sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda obavljena pretraga stana, vozila i prostora​, a o događaju je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede​.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem ​policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 64-godišnjak na području grada Splita suprotno Zakon​u o zaštiti prirode posjedovao dva vuka, mužjaka i ženku koji su strogo zaštićena vrsta.

Od neutvrđenog datuma do 27. ožujka ​je držao i ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao, ograničavao im kretanje, uzrokovao bol, patnju i ozljede, čime je ostvario obilježja kaznenih djela ​uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i ​ubijanje ili mučenje životinja. Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.