drski lopov

Splitski serijski provalnik provaljivao u stanove, na brodove i gradilišta

29.02.2024 u 13:57

Bionic
Reading

Za čak 13 kaznenih djela krađe i jedno računalne prijevare prijavljen je 42-godišnjak koji je na splitskom području provaljivao u ugostiteljske objekte, stanove, brodove, ali i na gradilišta i pritom počinio štetu od oko 15 tisuća eura, doznaje se u splitskoj policiji

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je prijavljen za niz nedjela navodno počinjenih od siječnja 2023. do veljače ove godine na području Splita među kojima su dvije teške krađe ostale u pokušaju.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je provaljivao u ugostiteljske objekte, skladište i brod odakle je otuđio razni alat, prijenosno računalo i druge tehničke aparate, alkoholna i druga pića, kao i novac. Sumnjiči se i da je s gradilišta, iz prostorija stana, broda, ugostiteljskog objekta i vozila otuđio alat, razni građevinski materijal, alkoholna pića, novac i bankovnu karticu te druge predmete", kazali su u policiji.

Uz to je utvrđena i sumnja da je s prethodno otuđenom bankovnom karticom izvršio nekoliko transakcija kupujući u trgovinama pa je prijavljen i za računalnu prijevaru.

Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na više od 15 tisuća eura, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.