obiteljsko nasilje

Slovak osumnjičen za pokušaj ubojstva partnerice i njene majke u Sukošanu

01.09.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Za pokušaj ubojstva dvije sunarodnjakinje prijavljen je 30-godišnji Slovak koji je u utorak u Sukošanu ozlijedio 32-godišnjakinju s kojom je navodno u vezi te njenu majku

Nakon kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je Slovak u večernjim satima, pod utjecajem alkohola, u kući u kojoj je boravio s napadnutim ženama, napao 62-godišnju slovačku državljanku i oštrim predmetom je teško ozlijedio.

Oštrim predmetom ozlijedio je i 32-godišnju slovačku državljanku koja je osumnjičenog pokušavala spriječiti u napadu na stariju ženu. Tjelesnom napadu prethodio je verbalni sukob, kažu u policiji.

Dodaju da je prilikom postupanja muškarac odbijao svaku suradnju s policijom, sprečavajući ulazak u kuću držeći psa, zbog čega je svladan uz uporabu sredstava prisile te potom uhićen i stavljen pod nadzor policije.

Liječnička pomoć ozlijeđenim ženama pružena je u Općoj bolnici Zadar, gdje je utvrđeno da je 62-godišnjakinja teško, a 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Psa, američkog staforda, nadležne su službe zbrinule u azilu.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena je prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.