zadar

Česi otišli u trgovinu i ostavili djecu u automobilu na parkingu, stigla policija

22.08.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Zadarska policija je intervernirala zbog ostavljene djece bez nadzora u automobilu na parkiralištu u Ulici Benka Benkovića i još jednom upozorila na visoke temperature te moguće kobne posljedice

Djecu su u automobilu primijetili građani te je o svemu obaviještena hitna medicinska pomoć i policija.

Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini, navodi se u priopćenju PU zadarske

Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila.

Djeci je odmah na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, gdje je utvrđeno da su dobrog zdravstvenog stanja, a policija je u suradnji s drugim nadležnim institucijama u službenim prostorijama poduzela sve potrebite radnje i mjere iz svoje nadležnosti dok je na mjestu događaja obavljen očevid.

Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države.

Iz policije još jednom podsjećaju i upozoravaju roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer posljedice mogu biti tragične ili mogu dovesti do teškog narušavanja zdravlja djeteta.

Zadarska policija objavila je da je imala intervenciju u ponedjeljak poslijepodne na parkiralištu jednog trgovačkog centra, nakon što su građani dojavili da su djeca ostavljena u autu po velikoj vrućini. Odmah su izašli na teren.

- Djecu su u autu čeških registracija primijetili građani, pozvali su policiju i Hitnu. Auto je bio otključan i unutra je bilo dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su roditelji bili u trgovini. Djeci je odmah pružena pomoć i utvrđeno je da su dobrog zdravstvenog stanja. Na autu su bila djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila. Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države. - objavila je policija i još jedanput upozorila roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer posljedice mogu biti tragične.