u pritvorskoj jedinici

Pulska policija privela ženu; članovima Stožera i premijeru slala SMS poruke i prijetila im ubojstvom

19.11.2021 u 18:31

Bionic
Reading

Pulska policija privela je u pritvorsku jedinicu 61-godišnju ženu koja je osumnjičena da je putem SMS poruka prijetila smrću članovima Stožera civilne zaštite i predsjedniku Vlade

Policija je utvrdila kako je 61-godišnjakinja u srijedu uputila prijeteću SMS poruku na broj mobitela jednog člana Stožera civilne zaštite RH, priopćila je PU istarska.

Osumnjičena je u poruci uputila ozbiljnu prijetnju ubojstvom članovima nacionalnog stožera i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske te su policijski službenici pokrenuli kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je kako to nije jedina prijeteća poruka koju je osumnjičena poslala. Nezadovoljna odlukama Stožera civilne zaštite, koje su donesene u cilju zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti Covid-19, 61-godišnjakinja je u razdoblju od 1.listopada do 5. studenog poslala još tri poruke koje su kod članova Stožera izazvale veliku uznemirenost i strah za njihovu osobnu sigurnost. 

Osumnjičena je u petak u popodnevnim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.