napad u kaštelima

Propucani HGSS-ovac je stabilno, ali dalje je životno ugrožen

02.04.2024 u 16:57

Bionic
Reading

U splitskom KBC-u zadržani su na liječenju propucani HGSS-ovac i čovjek koji mu je pokušao pomoći dok je napadač pušten nakon ukazane pomoći

Ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, 46-godišnji Kruno B. je stabilnih vitalnih funkcija, ali i dalje u životnoj opasnosti. Pogođen je u abdomen, prsište i natkoljenicu.

'Pacijent koji je najteže stradao nije pri svijesti, još je pod sedativima i trenutačno ga budimo. Nadamo se najboljemu, ali ne možemo još reći da je van životne opasnosti', izvijestio je dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Kazao je i da oporavak ide prema planu.

'Napravljeno je na vrijeme sve što je trebalo. Nadamo se da će ići u pozitivnom smjeru, samo je rano za hrabre prognoze. U sljedećih 48 sati bit će puno toga jasnije', zaključio je pročelnik.

Drugi pacijent, 49-godišnjak, imao je otvorenu ranu u području glave i frakturu lubanje. Nakon obrade je hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti. Treći pacijent, 58-godišnji napadač ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju.

Incident se dogodio u ponedjeljak navečer, oko 19,30 sati u Kaštel Štafiliću kada je 58- godišnji napadač zapucao po vozilu u kojem je bio 46-godišnji HGSS-ovac koji je uspio izići iz vozila i otići u uličicu, a nakon toga je razjareni napadač sjekirom napao 49-godišnjeg muškarca dok je pomagao ozlijeđenom.

Navodno je bila riječ o svađi zbog parkiranja. Splitski HGSS-ovci izrazili su žaljenje zbog teškog ozljeđivanja njihovog člana, 46-godišnjaka Krune.

Pripadnici HGSS-a ulažu velike napore da bi spasili ljudske živote i to rade bez odustajanja, pa ih je to što se dogodilo jako potreslo i šokiralo.

"Kruno je naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega tako da nas je sve to skupa šokiralo", rekao je Jukić te dodao da im je svima sada najbitnije da mu bude dobro, da se oporavi i vrati iz bolnice svojoj obitelji te u službu.

Jukić je je rekao da je ozlijeđeni Kruno u HGSS-u već desetak godina i da iza sebe ima brojne akcije spašavanja te da je u brojnim situacijama pomogao drugima, a sinoćnji incident dogodio mu se kao službenoj osobi.

Splitska policija i dalje nad osumnjičenim 58- godišnjakom provodi kriminalističko istraživanje, a po svemu sudeći mogli bi ga prijaviti za ubojstvo u pokušaju.

  • +9
Pucnjava u Kaštelima Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic