ubojstvo domagoja novoselnika

'Fatalna ujna' dobila 4 godine i 10 mjeseci zatvora, a nećak Matija sedam

25.09.2023 u 11:05

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Splitu danas je donesena presuda Slađani Novoselnik (40), poznatijoj kao 'fatalna ujna', i nećaku Matiji Francu (27) zbog ubojstva Slađanina supruga Domagoja Novoselnika (32)

Slađana Novoselnik dobila je četiri godine i deset mjeseci zbog poticanja na ubojstvo, a Matija Franc dobio je sedam godina zatvora za ubojstvo. On se nije pojavio na izricanju presude, ali će morati odmah u pritvor jer se za kazne više od pet godina pravomoćnost presude čeka u pritvoru, objavio je 24sata.

Domagoj Novoselnik je ubijen nožem 30. srpnja 2011. u obiteljskoj kući na Hvaru. Cijeli je ovaj slučaj izazvao velik interes javnosti zbog niza intrigantnih činjenica i preokreta. Prvo su oboje tvrdili da se Domagoj sam ubio, no patološki nalaz je otkrio da mu je ubojica prišao s leđa i preko ramena mu silovito zario nož u grudi te mu nanio ranu duboku 17 centimetara, pišu 24 sata.

Presuda Slađani Novoselnik Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nećak koji je bio kod njih u gostima i Slađana u to su vrijeme bili u ljubavnoj vezi, ali tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je nećak ubio ujaka na nagovor ujne. Slađana je na prvom suđenju nepravomoćno osuđena na 22 godine, a nećak je kao maloljetnik dobio maksimalnih 10, no tu je odluku ukinuo Vrhovni sud. Na ponovljenom suđenju Slađana je 2017. nepravomoćno oslobođena, a i tu je presudu ukinuo Vrhovni sud.