četiri i pol godine

Trojica pod istragom zbog krađe najmanje 13 automobila vrijednih 160 tisuća eura

22.09.2023 u 15:43

Bionic
Reading

Uskok je nakon kaznene prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv trojice osumnjičenih da su u posljednje četiri i pol godine ukrali najmanje 13 automobila vrijednih preko 160.000 eura, izvijestili su u petak Uskok i policija

Istražitelji sumnjaju da su se trojica hrvatskih državljana u dobi 58, 29 i 33 godina udružili u zločinačku organizaciju i da su radi zarade od 2019. do ovog četvrtka krali na području Zagreba, Karlovačke i Zagrebačke županije automobile veće vrijednosti.

Ukradene automobile su rastavljali ne bi li došli do dijelova za popravljanje istovrsnih oštećenih automobila koji bi potom prodavali, kao i preostale dijelove ukradenih vozila.

Policija i Uskok navode da su dvojica mlađih osumnjičenika obilazili parkirališta u potrazi za skupim automobilima pogodnima za krađu, a potom bi doveli prvoosumnjičenog 58-godišnjaka i čuvali stražu dok bi on provaljivao i u vozilo stavljao "posebno prilagođenu centralnu jedinicu - procesor".

S ukradenim automobilom bi se zatim uputio na unaprijed dogovorenu lokaciju, a ostala dvojica su na tom putu bili prethodnica. Nakon toga bi rastavljali vozila i dijelove ugrađivali u oštećena koja su unosili u Hrvatsku, a potom bi popravljena vozila i ostale dijelove s ukradenih prodavali.

Predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo određivanje istražnog zatvora. U četvrtak su im pretraženi domovi i druge prostore te su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s tim krađama.