ISTRAŽNI ZATVOR

Popularni fitnes trener optužen da je silovao i pretukao partnericu

15.02.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Popularni trener fitnesa Marko Lončar prošloga tjedna navodno je uhićen zbog sumnje u silovanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj partnerici. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a njegov odvjetnik istaknuo je da se Lončar aktivno brani u postupku

Naime Lončara DORH u Velikoj Gorici tereti da je početkom lipnja 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice te je unazad četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njezinu štetu, kao i da joj je 8. veljače 2023. nanio više tjelesnih ozljeda, prenose 24sata. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Uz fitnes, strast su mu motocikli, a u svoj život nakon doživljene prometne nesreće uveo je psa Thora, izvijestio je svojedobno portal Dalmacija danas, prenoseći s Instagrama snimku koja je uznemirila ljubitelje životinja.

'Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 10. veljače 2023. provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela: teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. u svezi članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)', navodi se u priopćenju DORH-a.

Lončarev odvjetnik Antonio Volarević za 24sata je istaknuo da se njegov klijent aktivno brani i da se ne smatra krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.