sporni sadržaj za 'odrasle'

Policija upozorava na nove e-mail prijevare: 'Ni u kom slučaju ne uplaćujte novac!'

30.11.2023 u 19:16

Bionic
Reading

Zbog novih prijevara putem e-maila ponovno se oglasila policija, koja je građanima pojasnila što učiniti

Policija je, stoji u priopćenju, tijekom dana zaprimila više dojava/obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključuju i navodnim kontroverznim videozapisima za 'odrasle'.

U zamjenu za 'brisanje' navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

'Obavještavamo građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo - ne nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćujte novac pošiljatelju. Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju', poručuju iz MUP-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun', kažu iz policije.