uhićen je

Policija pronašla vozača koji je kod Garešnice ubio pješaka i pobjegao

11.04.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Policija je pronašla i uhitila vozača koji je otišao s mjesta prometne nesreće, u kojoj je u nedjelju poginuo 31-godišnjak u mjestu Palešnik, kod Garešnice, naveli su u utorak iz bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave

Tijelo 31-godišnjeg pješaka pronađeno je u nedjelju oko 4,30 sati na kolniku prometnice u Palešniku. Policija je pokrenula intenzivnu potragu za vozačem, a istog dana pronađeno je vozilo koje je dovedeno u vezu s teškom prometnom nesrećom.

Počinitelj prometne nesreće je 24-godišnjaku iz okolice Garešnice, kojeg se sumnjiči za kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, priopćeno je danas iz PU bjelovarsko bilogorske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 24-godišnji vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske, a protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

IZ ŽDO Bjelovar su priopćili da je osumnjičenik ispitan i pušten na slobodu jer 'nisu ispunjeni uvjeti za određivanje istražnog zatvora'.