uhićen je

Policija kod Slunja ulovila mladića koji je prevozio devet ilegalnih migranata

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 16.03.2023 14:47
  • Objavljeno 16.03.2023 u 14:47
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, 21-godišnji državljanin Kosova je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Cetingrad su, 14. ožujka u večernjim satima u mjestu Polje, grad Slunj, zaustavili teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Kosova te je utvrđeno da je u vozilu prevozio devet stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđeno je da je osumnjičeni, prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom i za prethodno obećani novčani iznos, namjeravao strane državljane pronađene u njegovu vozilu prevesti do Zagreba, a u čemu su ga spriječili policijski službenici.    

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 21-godišnji državljanin Kosova je predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma uz kaznenu prijavu.