Policijska uprava zadarska

Poginula vozačica kod Deringaja, nije bila vezana

14.11.2023 u 21:16

Bionic
Reading

Na području Deringaja poginula je 33-godišnja vozačica automobila zadarskih registarskih oznaka u utorak popodne, izvijestila je Policijska uprava zadarska

Teška nesreća se dogodila na državnoj cesti DC-01, a prema rezultatima očevida, vozačica je, ne koristeći sigurnosni pojas, upravljala automobilom iz smjera Gračaca prema Udbini, a brzinu kretanja nije prilagodila osobinama i stanju ceste.

U zavoju je izgubila kontrolu nad upravljačem i desnim kotačima izašla izvan kolnika, nakon čega se automobilom vratila na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom automobila udarila u uzdignutu zemljanu površinu od koje se vozilo odbilo, prešlo preko obje prometne trake i zaustavilo izvan ceste, uz rub kolnika.

Vozačica je iz automobila ispala na zemljanu površinu, a od posljedica zadobivenih ozljeda umrla je u vozilu Hitne pomoći na putu prema bolnici.

U vrijeme obavljanja očevida, od 14.30 do 15.25 sati, promet dionicom na kojoj se dogodila nesreća bio je obustavljen.

Nad tijelom umrle žene naložena je obdukcija, a policijski službenici nastavit će utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće.

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.