lakovjernost

Petrinjca preko lažnog investicijskog fonda na internetu pokrala petorica stranaca

31.01.2022 u 16:47

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija prijavila je trojicu državljana Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je uvjeren da ulaže u investicijski fond ostao bez više stotina tisuća kuna

Prijavu od 70-godišnjeg Petrinjca zbog računalne prijevare u kojoj je ostao bez ušteđevine policija je zaprimila prošle godine.

U policiji kažu da je oštećeni od studenog 2019. do veljače 2020. godine registrirao svoje osobne podatke i kreirao virtualni račun na internetskoj stranici koja je predstavljena kao legalni investicijski fond.

Potom je u više navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna, a kada je pokušao povratiti dio sredstava to mu nije uspjelo te je shvatio da je prevaren.

Sisačko-moslavačka policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su za prijevaru odgovorna petorica stranaca - tri državljana Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske, protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.