strašan zločin

[FOTO] Okrutni ubojica iz Rijeke nekontrolirano urlao na ispitivanju, pokušao se istrgnuti policajcima i skočiti kroz prozor. Jedva su ga svladali

08.02.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Roman Brnada (36), osumnjičeni za okrutno i dosad po silini neviđeno ubojstvo u kafiću Pin u strogom centru Rijeke, pod pratnjom policije jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Iako je na uslasku u zgradu bio miran, kasnije se sve promijenilo

Četrdesetak minuta potrajalo je kod zamjenice županijskog državnog odvjetnika prvo ispitivanje Romana Brnade, osumnjičenog za ubojstvo žene u Rijeci, prenosi Novi list.

Nakon što je sve završeno ubojicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati čak trojica kršnih interventnih policajaca. Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, čak je u jednom trenutku okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident. Očito je da se radi o nevjerojatno snažnom muškarcu, izgledalo je kao da ga policajci jedva uspijevaju držati i obuzdati. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru. Za vjerovati je da će i na sudu biti poduzete veće mjere osiguranja nego što je to uobičajeno.

  • +12
Privođenje Romana Brnade u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Novi list razgovarao je s njegovim braniteljem postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem. On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade odvjetništva.

Dao je sljedeću kratku izjavu. 'Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo', rekao je Šarunić.

  • +4
Ubojstvo u Rijeci: U kafiću u centru grada muškarac ubio ženu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kako neslužbeno doznaje Novi list, prvo ispitivanje nije prošlo bez incidenata, a buka koja se širila iz sobe u kojoj je Brnada saslušavan, mnogima je u zgradi ledila krv u žilama. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Iz neslužbenih izvora Novi list saznaje da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor. Saznaje se i da se nije branio šutnjom i da je svašta govorio – između ostalog i da je iznosio neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.