izgorjelo 30-ak brodica

Očevid požara u medulinskoj marini još nije počeo

15.05.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Očevid o uzrocima velikog požara koji je u srijedu ujutro buknuo u marini u Medulinu, a u kojem je izgorjelo između 20 i 30 plovila, još nije započeo a počet će čim sigurnosni uvjeti to budu dozvoljavali, potvrdila je istarska policija

U požaru koji je rano jutros u 3.55 sati uznemirio stanovnike i turiste u Medulinu izgorjela su prema prvim informacijama 22 plovila, požar je nešto prije sedam sati stavljen pod kontrolu, a u njemu srećom nitko nije stradao.

Na terenu je policijski forenzički tim koji u suradnji s Lučkom upravom Pula pregledava snimke nadzornih kamera i ostatke izgorjelih brodova, dok je oko molova postavljena upijajuća brana koja bi trebala spriječiti daljnje razlijevanje benzina i ulja iz potonulih brodica. Na putu za medulinski zaljev je i eko brod.

Veliki požar ugasili su pulski i medulinski vatrogasci, a izbio je na području kojim upravlja Lučka uprava Pula čiji ravnatelj Dalibor Brnos ističe kako će se uzrok tek utvrditi.

"Cijelo ovo područje je nadzirano, imamo noćnog čuvara i kamere na kojima će se točno utvrditi otkud je krenuo požar", istaknuo je ravnatelj Brnos, dok se neslužbeno doznaje kako je požar navodno krenuo s jednog novog broda koji je tek nedavno privezan u medulinskoj lučici.

Kapetanica Lučke kapetanije Dolores Brenko Škerjanc istaknula je kako su odmah postavljene samoupijajuće brane te kako će iz predostrožnosti biti postavljena gumena brana.

  • +16
Požar u marini u Medulinu Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Načelnik općine Medulin Ivan Kirac izrazio je žaljenje ovim događajem te je istaknuo kako je od ranog jutra na mjestu događaja.

"U cijeloj priči najvažnije je da nitko nije stradao. Mještani su pomagali na razne načine te koristim priliku svima zahvaliti. Neko sitno onečišćenje mora je prisutno, ali u koordinaciji s Lučkom kapetanijom pozvan je eko brod kako bi šteta bila što manja", poručio je načelnik Kirac.