zahvala policiji

Njemačka turistkinja se sinoć izgubila na području između Malog i Velog Lošinja, usred noći su je pronašli ozlijeđenu

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 07.06.2022 14:18
  • Objavljeno 07.06.2022 u 14:18
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Jutros oko 3.40 sati sretno je završena potraga za njemačkom državljankom koja je večer prije otišla u šetnju iz kampa na području između Malog i Velog Lošinja te se izgubila

Riječ je o 38-godišnjoj turistici koja je s obitelji na odmoru u kampu Tresorka i sinoć je oko 20 sati sama otišla u šetnju šumom. Budući da se nakon par sati nije vratila u kamp, a sa sobom nije ponijela ni mobilni telefon pa ju nisu mogli kontaktirati, član obitelji je obavijestio policiju o njezinom nestanku.

Policijski službenici su po dojavi promptno reagirali te uz supruga turistice krenuli u potragu. Krećući se kroz šumu, pozivali su je te je u jednom trenutku suprug čuo njezin glas, a dvoje policijskih službenika su je potom pronašli na nepristupačnom terenu. Zajedno su je iz kamenjara i teško pristupačnog terena iznijeli na ravno tlo i pozvali hitnu pomoć jer je turistica bila ozlijeđena. Dali su joj i potrebnu tekućinu te je ogrnuli i ohrabrivali sa suprugom.

Uplašena 38-godišnja Njemica navela je kako se prilikom povratka u kamp kroz šumu izgubila i nije mogla orijentirati, te je pri tome iskrenula nogu i pala niz kamenje na nepristupačan teren. Po dolasku Hitne medicinske pomoći prevezena je na daljnje liječenje u Dom zdravlja Mali Lošinj gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Njemačka turistkinja i njezin suprug uputili su veliku zahvalu dvoje mladih policijskih službenika koji su pomogli u njezinom spašavanju. Također su ocijenili izvrsno cjelokupno policijsko postupanje i koordinaciju pronalaska i spašavanja.