propusti u splitu

Nasilnik zbog kojeg je pala glava u policiji ima deblji dosje, a prijetio je i pištoljem djevojčici

16.02.2024 u 16:09

Bionic
Reading

​Zbog propusta u slučaju nasilničkog ponašanja 37- godišnjaka koji je trojici mladih razbio automobil i zabijao se u njega svojim vozilom načelnik Druge policijske postaje Split premješten je na niže radno mjesto, a dvojicu policajaca koji su radili na slučaju čeka disciplinski postupak

Kako smo ranije izvijestili riječ je o događaju od 10. prosinca na splitskoj Sirobuji kada je d​jevojku koja se nalazila za volanom renault clia zadarskih registarskih oznaka, te dvojicu mladića koji su s njom bili u vozilu napao muškarac (37) koji je tražio da otvore vrata vozila.

Kada su to odbili počeo je lupati po automobilu uništavajući im obje strane vozila. Djevojka je pokušala pobjeći nasilnom muškarcu, ali nije uspjela daleko odmaći jer ju je sustigao svojim vozilom i zabijao se u njihovo. Mladi su lakše ozlijeđeni, a nasilnik pronađen u Stobreču. Nakon krim obrade i kaznene prijeve koju je zaradio bez privođenja pušteni je na slobodu. A nije trebao i zbog toga je došlo do smjena u policiji.

Naime kako piše Dalmatinski portal isti nasilnik prije pet mjeseci nasilnik osuđen je nepravomoćno na dvije i pol godine zatvora zbog pet kaznenih djela, uključujući i prijetnju 13-godišnjoj djevojčici pištoljem.

I prije toga je imao presude zbog raznih kaznenih djela uključujući i bezuvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja. Tada mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Na uvjetnu kaznu od devet mjeseci zatvora osuđen je zbog prijetnje, a tada mu je propisana i obaveza liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Za pet kaznenih djela osuđen je nepravomoćno u rujnu prošle godine. Radi se o događaju od 15. listopada 2019. godine. U Podstrani je pijan najprije zapucao iz pištolja Crvena zastava, a onda je pištoljem zaprijetio curici u automobilu s kojim se mimoilazio. Vozaču, ocu djevojčice je rekao: 'Žuriš li u smrt?', a onda uperio pištolj prema djevojčici.