bacili ručne bombe

Nakon nedjeljne eksplozije automobila uhićena četvorica Senjana

19.11.2021 u 12:14

Bionic
Reading

Zbog bacanje bombi pod automobil u nedjelju u jednom dvorištu u Senju uhićena su dvojica muškaraca od 36 i 33 godine te 45-godišnjak od kojeg su nabavili ilegalno naoružanje, dok je 46-godišnji vlasnik oštećenog automobila uhićen zbog preprodaje droge.

Policija je izvijestila kako je nakon završenog kriminalističkog istraživanja 36-godišnjaka osumnjičila da je angažirao 33-godišnjaka da ga automobilom odveze do mjesta gdje je aktivirao i bacio u dvorište 46-godišnjaku iz Senja dvije ručne bombe M-75.

Uhićen je i 45-godišnjak od kojeg je 36-godišnjak nabavio ilegalne eksplozivne naprave.

Po kaznenoj prijavi koja će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu oni će odgovarati za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te za "nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Međutim, policija je osumnjičila i 46-godišnjeg vlasnika oštećenog automobila nakon što mu je u pretrazi pronađeno 23,6 grama kokaina u 20 paketa od po gram i četiri paketa od po 0,9 grama, zračna puška s optičkim ciljnikom i 116 komada raznog streljiva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga namijenjena za daljnju preprodaju te je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Također će protiv njega biti podnesen i optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.