istraga traje

Mural posvećen Vukovaru u Crikvenici išaran sa četiri ćirilična slova 'S'

14.12.2022 u 21:39

Bionic
Reading

Na crikveničkom muralu posvećenom Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara nepoznati počinitelji iscrtali su četiri ćirilična slova „S“, a policija je u srijedu potvrdila da je na muralu ispisan grafit neprimjerenog sadržaja i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara, na kojem je naslikan vukovarski Vodotoranj i hrvatska zastava, je nedavno postavljen u središtu Crikvenice, kod mosta preko riječice Dubračine.

Gradska organizacija HDZ-a u srijedu je oštro osudila ovaj incident, navevši da je riječ o "oskvrnuću simbola hrvatskih branitelja, Gradu heroju Vukovaru i Domovinskom ratu" te da je "poslana poruka napada na simbol hrvatske slobode".

"Vukovar i njegova žrtva temeljni su simboli nastanka Republike Hrvatske i patnje hrvatskog naroda. Ovaj skandalozan vandalski čin je napad na vrijednosti svih Hrvata, pa i Crikveničana koji su ogorčeni na ovaj događaj počinjen u njihovu gradu. Ovaj akt nije puko uništavanje zida i slike, već simbola pod kojim je oslobođena hrvatska država", rekla je Ivona Matošić Gašparović, predsjednica crikveničkog HDZ-a. Dodala je kako vjeruje da će policijska istraga dovesti do počinitelja.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske županije doznaje se da policija provodi istragu.

"Policija je zaprimila dojavu o ispisivanju grafita neprimjerenog sadržaja na muralu u Crikvenici. Izlaskom policije na mjesto događaja potvrđeni su navodi iz dojave te je u tijeku kriminalističko istraživanje", naveli su iz PU.