U VATERPOLO KLUBU JUG

DORH sumnja da je predsjednik Hajduka isplaćivao plaće na ruke. Evo što on kaže

07.04.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Protiv predsjednika Hajduka i dopredsjednika vaterpolo kluba Jug AO, Dubrovčanin Lukša Jakobušić, od listopada prošle godine u tijeku je istraga zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva dok je bio predsjednik dubrovačkog kluba

Kako javlja Index, PU dubrovačko-neretvanska kazneno je prijavila Jakobušića, sadašnjeg predsjednika Juga Tomislava Dumančića i sportskog direktora Ognjena Kržića. Isti portal neslužbeno tvrdi da se trojac sumnjiči za kaznena djela neisplate plaća, povredu prava iz socijalnog osiguranja i utaju poreza, čime su oštetili državu za 10 milijuna kuna.

Navodno su većini zaposlenika, trenera i igrača sportske udruge Jug AO isplaćivali dio plaće u kešu, na što nisu plaćali doprinose i porez.

DORH je Indexu potvrdio da je u kaznenom predmetu i dalje u tijeku provođenje izvida, koji su tajni. PU dubrovačko-neretvanska potvrdila je pak da je kaznena prijava podignuta, te da su za kazneno djelo saznali tijekom kriminalističkog istraživanja.

Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Lukša Jakobušić je za tportal kratko komentirao istragu: 'Već neko vrijeme upoznat sam s izvidima Županijskog odvjetništva koji traju već gotovo godinu dana. U formalno-pravnom smislu ne vodi se nikakav kazneni postupak, već se provode izvidi zbog sumnji na određene knjigovodstvene nepravilnosti oko isplata i obračuna plaća u VK Jug. Navedeni izvidi obuhvaćaju duži vremenski period, između ostalog i razdoblje u kojem sam ja obavljao funkciju predsjednika VK Jug te smatram potpuno normalnim i logičnim da budem ispitan. S obzirom na to da su izvidi tajni i da ispitane osobe ne mogu govoriti o predmetu ovo je u ovom trenutku najviše što mogu reći o ovoj temi'.

Izvori bliski Hajdukovom predsjedniku, pak, tvrde kako je riječ o istrazi navodnih nepravilnosti pri isplati plaća čistačicama u VK Jug na koje, navodno, postoje sumnje već sedam godina. Navode i kako je tajming pokretanja ove istrage indikativan, obzirom na trenutačne turbulencije u hrvatskom nogometu i činjenicu da se Hajduk približava Dinamu na tablici.

Dubrovački gradski vijećnik Maro Kristić je prošle godine upozorio kako VK Jug djeluje preko tri udruge, te se zapitao kojoj od tih udruga Grad Dubrovnik putem Dubrovačkog saveza sportova uplaćuje sredstva, a radi se o iznosima od oko tri milijuna kuna godišnje. Kristić je, kako je potvrdio za Dubrovački dnevnik, svoje sumnje iznio policiji.