rasprodaja na poljudu

Hajduk su već napustili Biuk i Ljubičić, a dok stižu ponude za Livaju i Vuškovića, predsjednik Jakobušić tvrdi: Da, možda i njega prodamo!

05.01.2023 u 06:34

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić raspričao se na predstavljanju novog trenera 'bilih' Ivana Leke. Glavna tema? Transferi, oni koji su već odrađeni i oni koji su u pripremi. Neke njegove izjave neće se svidjeti navijačima...

'Odradili smo dva transfera. Marina Ljubičića i Stipe Biuka, dogodili su se u foto-finišu. Slučajno, neplanski? Ne, otkako smo došli ovdje u svakom segmentu rastemo. Sve se događa namjenski i planirano', rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić te nastavio u sličnom tonu:

'Stabilizirali smo sportski dio s dovođenjem i filtriranjem igrača, napravili smo i financijski iskorak, žonglirajući između mogućnosti i potreba. I u marketinškom smislu napravili smo iskorak. Dolaskom željenog trenera dobit ćemo i kontinuitet struke koji nam je nedostajao. Naravno, treneri do sada su također odrađivali posao, nisam siguran da bi mnogi treneri skupili bodove koje su oni skupili. Tramezzani nas je uveo u Europu, Dambrauskas je osvojio Kup i imao nemogući broj bodova... No, sad smo i u Akademiji i u marketingu i u financijama napravili iskorak pa ćemo i sa strukom.'

Nekako je dojam da odlazak Ljubičića i Biuka spada u kategoriju 'rasprodaje obiteljskog srebra'...

'Ne, ne prodajemo budućnost za sigurnost! Stipe je odigrao 67, Marin 44 utakmice za nas. Imali smo ozbiljne ponude. Neke smo mi odbili, neke i Stipe. Možda smo ga prodali u 'peaku', ovo je drugi ili treći najveći izlazni transfer, dobro smo napravili', kaže Jakobušić i pojašnjava:

'Ovo je razvojna priča, tek će se pokazati koliko je ovo dobra priča. Ne možete nigdje naći da sam rekao da ćemo Biuka prodati za 15 milijuna! Ne spominjem nikada cifre. Mi živimo od prodaje i Europe. Nažalost, u dvije godine nismo uspjeli izboriti Europu, to je kiks i toga smo svjesni. Ali, pokazali smo da možemo preživjeti bez prodaje. A tih 15 milijuna za Biuka može biti želja, ali nije realnost. Sada smo dobili najveću ponudu. Neke naše odluke s odgodom dođu na odobravanje. Navijače je više zbunilo to što ide u SAD, nego cijena. Imali smo neke odluke koje su se s odmakom vremena pokazale dobrima. Nadam se da ćemo za dvije godine razgovarati o Biuku kao izvrsnom projektu. Ne bi u ovo išli da nema dogovora Stipe i kluba... Nisam htio da ga prodamo, bilo mi je jako važno da on ode za najveći mogući iznos, i to je taj, mi odbijamo ponude dugo. Vezani smo uz Marina i Stipu, ali nije slučajno da obojica idu u isto vrijeme. Težak je ovo dres i ne nosi se svatko na jednak način s pritiskom. Pa nije Ljubičić slučajno proigrao u Austriji...'

  • +5
Ivan Leko, novi trener Hajduka, 4.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Je li ovo kraj rasprodaje? Stižu ponude za Marka Livaju, a 16-godišnjeg Luku Vuškovića traže velikani PSG, Real Madrid, Barcelona, Milan... PSG navodno nudi čak 10 milijuna eura za mladića koji još nema službeni nastup za prvu momčad Hajduka.

'Luku Vuškovića možda prodamo u prvom ili šestom mjesecu, ali može poći samo iz dva razloga, da smo dobili zaista veliku odštetu ili da obitelj to želi. Ali, opet ne prodajemo sigurnost za budućnost, ne moramo ga prodati', zaključio je Lukša Jakobušić.