afera janaf

Kovačević stigao na sud: 'Bolje da me osude za godinu dana, nego oslobode za 10'

16.05.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu donosi odluku o optužnici protiv Dragana Kovačevića i ostalih u aferi Janaf. Objava potvrđivanja optužnice očekuje se u 12 sati

Dragan Kovačević je uoči objave odluke o podizanju optužnice rekao da u ovom slučaju nije riječ o političkom procesu, ali da je on montiran. Očekuje brzo suđenje.

'Bolje da me osude za godinu dana, nego oslobode za 10', rekao je Kovačević novinarima prije ulaska u zgradu Županijskog suda, dodajući da protiv njega nema dokaza, javlja Dnevnik.hr.

Kovačevićeva obrana traži da se optužnica vrati na doradu. Bivšeg direktora Janafa i ostale tereti se za primanje i davanje mita za namještanje poslova s Janafom. Tužiteljstvo tvrdi da je poduzetnik Krešo Petek dao Kovačeviću i njegovim suradnicima milijun eura kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove vrijedne gotovo 65 milijuna kuna.

Kovačević je, među ostalim, optužen da je dobio dva stana od poduzetnika čijim je tvrtkama dogovorio milijunske poslove.

Uz Kovačevića i Peteka, optužnicom su obuhvaćeni bivši direktor sigurnosti u Janafu Vlado Zorić, direktor Janafova transporta nafte Vladimir Vrbanc te poduzetnici Vatroslav Sablić, Ivan Širić i Edo Seifried.