putniCI spašenI

Kod otočića Glavat prevrnuo se izletnički brod, utopio se skiper

10.07.2022 u 23:52

Bionic
Reading

Izletnički brod 'Kača' prevrnuo se i potonuo u nedjelju oko 15 sati kod otočića Glavat između Mljeta i Lastova, pri čemu se utopio skiper, a putnici su spašeni, javili su lokalni mediji. O okolnostima havarije iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske do kraja dana nije bilo službenih informacija

Mario Orlandini, voditelj ronilačkog centra Aquatica Mljet, nalazio se na brodici koja je upućena na mjesto havarije. Za Dubrovački vjesnik opisao je nesreću u kojoj je život izgubio zapovjednik broda, hrvatski državljanin.

'Nakon dojave da se brod prevrnuo i da su ljudi u moru digli su me iz Lučke uprave i isplovio sam. Ukrcao sam brodolomce, ali su mi rekli da fali još jedan. Našao sam nažalost čovjeka, ali bilo je prekasno, to je bio zapovjednik te brodice koji se nije izvukao.Val ih je okrenuo. To je izletnički brod koji vozi s Pelješca na Mljet. Bilo je i malo dijete na brodu, od nekih 5-6 godina', rekao je Orlandini.

Rekao je da je bilo četvero slovenskih državljana i petero Francuza.

'Slovenci su se vratili nazad na Pelješac u smještaj, dvoje Francuza isto na Pelješac, ova obitelj s malim djetetom su smješteni u hotel, ostali su bez robe, bez dokumenata, bez ičega, pa smo ih zbrinuli. Svi su medicinski zbrinuti. Dobro su, nema nikakvih ozljeda, osim što su doživjeli šok'.