vršnjačko nasilje

Na igralištu škole u Zagrebu djevojčica mlatila učenicu, ostali snimali

31.05.2023 u 16:57

Bionic
Reading

Došlo je do novog slučaja vršnjačkog nasilja na igralištu jedne osnovne škole u Zagrebu, a nakon što je snimka osvanula na internetu, u cijelu priču uključila se škola te sve nadležne institucije

Kako donosi 24 sata, internetom se širi snimak s igrališta jedne zagrebačke škole. Na snimci se vidi da jedna djevojčica grabi i odvlači s klupe na igralište drugu djevojčicu, gdje ju brutalno udara nogama, potom baca na pod i grubo vuče za kosu. Napadnuta djevojčica se brani, odguruje ju i viče joj da je pusti.

Na snimci se vidi da su okružene drugom djecom, uglavnom dječacima od kojih njih nekoliko sve snima i bodre ih da se nastave tući. Incident se navodno odvio u utorak.

Cijeli slučaj prokomentirao i ravnatelj škole koji je za 24 sata izjavio: 'Snimku smo dobili sinoć, nisam spavao cijelu noć. Odmah ujutro sam obavijestio policiju, Centar za socijalnu skrb, od jutros razgovaramo sa svjedocima kojih je 15-ak, kao i s učenicima koji su to snimali. Prema onome što smo utvrdili djevojčice koje su se tukle su učenice 6. razreda, a učenici koji su snimali su učenici 8. razreda. Učenica koja je napala ide u drugu školu, a učenica koja je napadnuta je iz naše škole. Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo. Tragično je da se radi o učenicima od 5. do 8. razreda, a navodno je bilo i srednjoškolaca', ispričao je šokirani ravnatelj za 24 sata.

Škola je počela zvati i roditelje sve upletene djece. Ravnatelj ističe da dosad nije bilo ovakvih situacija, te da se navodno radi o dogovorenoj tučnjavi, te međusobnom optuživanju djece i bulingu preko društvenih mreža.