GOTOVA POTRAGA

Ipak je živ: Uhićen vozač koji je sletio u rijeku i ostavio suputnika

30.08.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Požeško-slavonska policija pronašla je 37-godišnjeg vozača koji je u nedjelju izazvao nesreću kod Požege pa pobjegao nakon što je sletio vozilom u rijeku i ostavio teško ozlijeđenog suputnika

'U srijedu 30. kolovoza 2023. oko 12.30 u blizini mjesta Radovanci, policijski službenici su pronašli 37-godišnjaka za kojim su intenzivno tragali, objavila je policija. 37-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći', objavila je policija.

Podsjetimo, nakon što je vozač nestao, spekuliralo se da možda više nije među živima. Policija je tragala za njim, kao i HGSS, vatrogasci te dronovi.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 8,05 sati između mjesta Požega i Mihaljevci, a 37-godišnji vozač automobila Honda, stranih registracija, prešao je u suprotnu prometnu traku i sudario se s Volkswagenom požeških registracija, koji je vozio 70-godišnjak, te sletio u korito rijeke Veličanke.

U nesreći je 70-godišnji vozač Volkswagena lakše ozlijeđen, 30-godišnji putnik iz Honde je teško ozlijeđen, a 37-godišnji vozač Honde je, prema informacijama policije, otišao s mjesta nesreće.

Prometna nesreća kod Požege Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pozega.eu

Policija je odmah u nedjelju nakon prometne nesreće pretražila oko 80 hektara šireg prostora u potrazi za 37-godišnjim vozačem, a potom je u suradnji s HGSS-om i vatrogascima pregledano ukupno 450 hektara prostora uz rijeku Veličanku te područje oko mjesta Mihaljevci.

U pretragu je bilo uključeno ukupno 40 policijskih službenika, 30 vatrogasaca i 22 pripadnika HGSS-a uz korištenje dronova i dva psa tragača.