dan nakon pucnjave

Glasnogovornik splitske policije: Split je siguran grad

12.04.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Glasnogovornik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Jerko Kurevija ocijenio je u srijedu, dan nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je u nogu ranjen 36-godišnjak, da je Split siguran grad iako taj događaj upućuje da je sigurnost ugrožena

"Iako jučerašnji događaj, vrijeme i mjesto počinjenja upućuju na to da je sigurnost ugrožena, treba reći kako je u ovoj godini ovo u Splitu prvi pokušaj ubojstva i nemamo zabilježenih ubojstava", rekao je Kurevija novinarima.

Pri tomu je podsjetio da je prošle godine na području Splita zabilježeno sedam pokušaja ubojstva od kojih ni u jednom slučaju nije bilo uporabe vatrenog oružja.

"Možemo reći da je Split siguran grad", ocijenio je Kurevija. Rekao je da se policija koristi svim zakonskim ovlastima kako bi pronašla četvoricu muškaraca koji se dovode u vezu s jučerašnjom pucnjavom. "Sve radimo po zakonu i u koordinaciji s Državnim odvjetništvom", istaknuo je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku ne može davati informacije je li tko od četvorice bjegunaca najavio predaju preko odvjetnika, ni o tome koliko je metaka ispaljeno u pucnjavi te je li pucala samo jedna osoba ili više njih.

  • +17
U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjen Josip Čubelić Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Cijelu noć trajala je potraga koje je nastavljena i tijekom dana. Policijska uprava sinoć je objavila fotografije četvorice muškaraca, a građane je pozvala da, ako imaju saznanja o tim osobama ili gdje bi se oni mogli nalaziti, o tome izvijeste najbližu policijsku postaju ili na telefon broj 192.

Dojavu o pucnjavi u ulici Put Skalica policija je dobila jučer popodne. Lokalni mediji su naveli da je u pucnjavi ranjen Josip Čubelić zvani Čuba koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.