RANJAVANJE na skalicama

Specijalci opkolili kuću nadomak Splita, ovo su muškarci za kojima se traga

11.04.2023 u 16:38

Bionic
Reading

Oko 15.50 sati došlo je do pucnjave u ulici Put Skalica u Splitu. Kako saznaje Dalmatinski portal, Josip Čubelić je propucan u potkoljenicu. Slobodna Dalmacija večeras javlja da su pripadnici jedinice interventne i specijalne policije s dugim cijevima opkolili su kuću u Mezanovcima, predjelu u Solinu

Josip Čubelić zvani Čuba, policiji je od ranije dobro poznat Splićanin, koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus, podsjeća Dalmatinski portal. Kaznu je odslužio, a u posljednje vrijeme policija ga je više puta privodila, radilo se o prekršajima. Čubelića su prije pet godina dovodili u vezu s ranjavanjem mistera turizma Marija Bečića u Srinjinama, no nakon sedam mjeseci istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

  • +17
U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjen Josip Čubelić Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na istoj lokaciji, oko 100 m dalje, jučer je zapaljen automobil.

'Policija upravo okružuje mjesto događaja, čulo se nekoliko pucnjeva', kazali su zabrinuti čitatelji za Dalmatinski portal nakon pucnjave. Nešto kasnije, javio im se i čitatelj s Klisa. 'Duge cijevi su na svim pravcima. Zaustavljaju svako vozilo', izvijestio je.

Osim po splitskim ulicama, policija se rasporedila i u Solinu.

'Opkolili su kuću, ne mogu ih izbrojiti. Pod punom su opremom, imaju pancirke, oružje dugih cijevi. Ne znam jesu li to snajperi ili što drugo, ali izgleda strašno ovako vidjeti s prozora', kazala je jedna Solinjanka za Slobodnu Dalmaciju.

U međuvremenu, splitska policija objavila je fotografije četvero muškaraca za kojima traga zbog pucnjave na Skalicama: 'Molimo građane ukoliko imaju saznanja o osobama s fotografije ili gdje se nalaze da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila splitsko-dalmatinska@policija.hr', apeliraju iz splitske policije.

Čubelić je pri svijesti, u pomoć su mu pristupile doktorica i medicinska sestra iz obližnjeg Doma zdravlja. Završio je na operaciji u KBC Split i nije u životnoj opasnosti.

Ognjen Barčot, voditelj kirurške službe KBC-a Split, izvijestio je da je Čubelić zaprimljen u bolnicu oko 16.30 sati.

'Obradom su mu utvrđene teške tjelesne ozljede zadobivene vatrenim oružjem. Daljnjom obradom utvrđene su ozljede vitalnih struktura', kazao je Barčot.

Pucnjava na Skalicama u Splitu, ranjen Josip Čubelić Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sve se odigralo 50 metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kada su djeca išla doma.

'Čuo sam nekakvo komešanje, a onda i pet, šest hitaca. Mislim da je u pitanju bilo samo jedno oružje. Momak je bio na podu, priskočili su mu odmah u pomoć. Zapomagao je, bio je u priličnom šoku.

Primijetio sam jednog momka kako trči put pazarića i jedan bijeli Mercedes stranih registracijskih oznaka kako napušta mjesto događaja', ispričao je jedan od svjedoka ranjavanja Josipa Čubelića Čube na Skalicama.