Strava u Splitu

Djelatnik ustanove socijalne skrbi optužen za silovanje, prijetnju i tjelesnu ozljedu

03.02.2022 u 17:42

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv djelatnika ustanove socijalne skrbi kojom ga terete za tri kaznena djela, prijetnju, tjelesnu ozljedu i silovanje. Sva djela su počinjena prema osobi s kojom je okrivljeni neko vrijeme bio u vezi

Tijekom istrage su saslušani i neki djelatnici koji su svjedočili što im je bilo poznato o kaznenom djelu prijetnje iz ožujka prošle godine, piše Dalmatinski portal.

Ostala dva djela dogodila su se šest mjeseci kasnije. Okrivljenog terete da je gurnuo oštećenu niz stube tijekom prepirke oko novca kojeg je dobila za čišćenje kafića. Ona je pala i ozlijedila noge. Terete ga da je tjedan dana kasnije počinio silovanje u kupatilu stana oštećene.

U upravi ustanove ne znaju za optužnicu, kao ni to hoće li utjecati na radno-pravni status njihovog djelatnika. 

Sjednica optužnog vijeća u ovom slučaju zakazana je za 11. veljače i ako se optužnica potvrdi nesporno će se protiv okrivljenog zaposlenika ustanove voditi kazneni postupak za kazneno djelo koje je zapreka za rad u sustavu socijalne skrbi.

Državno odvjetništvo je predložilo da se produlje mjere opreza, zabrana kontaktiranja i približavanja oštećenoj. Sud ima obavezu izvijestiti ustanovu o presudi tek po pravomoćnosti.