rasprsnuo se

Dijete u Kutini čekićem udarilo po metku koji se rasprsnuo, teško je ozlijeđeno

17.06.2024 u 14:34

Bionic
Reading

U subotu, 15. lipnja, u noćnim satima u Kutini dijete je čekićem udarilo po metku uslijed čega je došlo do rasprskavanja metka, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka

Dijete je teže ozlijeđeno, a liječnička pomoć je djetetu pružena u sisačkoj Općoj bolnici, priopćila je policija koja dodaje kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Kako bi ubuduće izbjegli ovakve ili slične neželjene događaje, policija poziva i apelira na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju.

Napominju da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaje, stoji u priopćenju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, navode te podsjećaju da protiv takvih osoba se neće pokrenuti kazneni niti prekršajni postupak.