strašna tragedija

Dijete koje se utopilo u bazenu na Viru izašlo iz apartmana: 'Bio je dovoljan trenutak'

09.08.2022 u 17:13

Bionic
Reading

Policijska uprava zadarska izvijestila je u utorak da je, prema zasad prikupljenim informacijama, dijete koje se sinoć utopilo u bazenu na otoku Viru, u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće u kojoj su boravili

Nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode, naveli su iz policije.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć, koja je pokušala reanimirati dijete, a potom je prevezeno u Opću bolnicu Zadar, gdje je dijete umrlo, priopćila je PU zadarska.

Dojavu o pokušaju reanimacije djeteta na Viru, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezeno u bolnicu, gdje je umrlo, policija je primila sinoć u 20,49 sati.

Zadarski.hr piše da je dječak za nekoliko dana trebao navršiti tri godine. Obitelj je došla na Vir iz unutrašnjosti Hrvatske.

'Jako mi je teško da o ovakvim temama moram govoriti. Izražavam sućut obitelji. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije', poručio je načelnik općine Vir Marin Radović, dodajući da su roditelji bili u neposrednoj blizini, no da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi.

U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao.