zatvorska kazna

Damir Škaro proglašen krivim za silovanje bivše zaposlenice

29.03.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Nekadašnji zastupnik HDZ-a i predsjednik najvećeg hrvatskog autokluba, AK Siget, Damir Škaro proglašen je krivim zbog silovanja i spolnog uznemiravanja radnice tog autokluba od lipnja do 9. kolovoza 2019. godine

Škaru je sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Sandrom Kantolić osudilo na jedinstveno kaznu od dvije godine i 6 mjeseci zatvora, javlja Jutarnji list. Morat će platiti i 3787 eura troškova suda i vještačenja.

U kaznu mu je uračunato vrijeme u pritvoru 4.9. 2019. do 24.10.2019. Na objavu presude Škaro nije došao.

Na objavi presude bili su roditelji oštećene koji nisu htjeli ništa komentirati.

'Izreka presude javno je objavljena s obzirom da je s rasprave bila isključena javnost. Obrazloženje dosuđene visine kazne obrazloženo je iza zatvorenih vrata pred tužiteljstvom te braniteljima optuženog', rekla je predsjednica sudskog vjeća Sandra Kantolić.

Podsjetimo, Škaru je prijavila liječnica žrtve, koja joj je ispričala kako ju je Škaro u 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žrtva je također svojedočila, a sve je ispričala i javno za Novu TV.

  • +7
Damir Škaro Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Škari u prilog nisu išli ni rezultati DNK vještačenja žrtvine haljine na čijem gornjem obrubu i patentnom zatvaraču je osim njezinog DNK pronađen i Škarin DNK. Ujedno je njegov još pronađen i na donjem obrubu iste haljine.

Suđenje je Škari počelo 21.rujna 2020., a na ročišta je dolazio sa slobode s obzirom na to da je krajem listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika AK Siget, ali i jer su dotad već ispitani svi svjedoci.

Damir Škaro proglašen krivim za silovanje Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL