pronađeno i oružje

Četvorici članova nedavno uhićene skupine preprodavača droge istražni zatvor

22.12.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je na prijedlog državnog odvjetnika istražni zatvor protiv četvorice članova nedavno uhićene skupine osumnjičene za proizvodnju, preprodaju i omogućavanje konzumiranja raznih vrsta droga

Istražni zatvor u trajanju od 30 dana četvorici osumnjičenih određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u petak je izvijestilo da je ispitalo petoricu osumnjičenih da su od listopada do prosinca ove godine na području Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije neovlašteno proizvodili amfetamin, posredovali u kupnji kokaina te prodavali drogu.

Terete ih i da su većem broju osoba u više navrata davali na trošenje različite vrste droga.

Provedenim pretragama kod osumnjičenog 24-godišnjaka pronađeno je i oduzeto preko dva kilograma marihuane, manja količina sjemenki, četiri digitalne vage i metalna drobilica.

U pretresu je policija zaplijenila i pištolj, dvije puščane cijevi, tri spremnika za automatsku pušku, oko 1400 komada raznog streljiva te više mobitela i SIM kartica.