policija sve zna

Centrom Zagreba hara banda maloljetnika, djeci prijete oružjem i pljačkaju ih

13.07.2023 u 22:31

Bionic
Reading

Grupa maloljetnika s nožem iznuđuje novac od djece na glavnom zagrebačkom trgu, policija zna za njih

Majka čiji je sin dolazio pokraden i uplašen kući ispričala je svoju priču za Dnevnik.hr.

"Ostala sam frapirana jer sam u roku od tri minute identificirala bandu od osam maloljetnika. U roku od 10 minuta uzeli novac od tri maloljetnika", rekla je.

"Trećem djetetu kad su prilazili srce mi se stislo jer se radilo o dečkiću od 8 ili 9 godina. S naočalicama hoda sam po trgu i ja sam, kad su mu krenuli prilaziti, rekla mužu: 'gle idem tamo im reći da puste djecu na miru'. Međutim kad sam ja prišla bliže, s obzirom da oni stanu u krug i okruže ga, vidjela da jedan od njih drži nož u ruci, i to ogroman nož", opisala je majka.

Policija zna za njih

Pozvala je policiju, policija kaže da zna. "Policija zna za grupu mlađih osoba koje se ponašaju društveno neprihvatljivo, u ovom trenutku mogu reći samo to, dok alatima ne dokažemo o čemu se točno radi", navodi glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Policija navodi da istraga traje mjesec dana. Savjetuju djeci i roditeljima da dolaze u grupi. "On se tamo druži sa svojim društvom, on se ne druži s tom bandom. On je nama rekao na kraju: 'ma joj, ne brinite. Par puta im daš i onda te puste na miru'. Tu smo dobili potvrdu da to traje već duže vrijeme i da je ta banda svaki dan na trgu", navodi majka.