korupcija

Bivša Dumbovićeva zamjenica: Podnijeli smo kaznenu prijavu prije sedam godina zbog nesrazmjera u imovini od dva milijuna kuna

14.06.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Bivša Dumbovićeva zamjenica Svjetlana Lazić izjavila je da je jutrošnja vijest nije iznenadila jer se o problemima u Petrinji pričalo i godinama prije potresa

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen je u utorak ujutro u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, među ostalim i u kući bivšeg gradonačelnika.

Zamjenica gradonačelnika Darinka Dumbovića od 2013. do 2017., SDP-ova Svjetlana Lazić gostovala je u Newsroomu televizije N1 gdje je ispričala kako je izgledao mandat danas uhićenog bivšeg gradonačelnika i kakvu su suradnju imali.

“2013. smo išli u koaliciju s HNS-om i osvojili smo vlast u Petrinji. U početku je sve normalno funkcioniralo, ali nakon dvije godine došlo je do problema. Ne samo u funkcioniranju, Dumbović je izašao iz HNS-a, prvo je išao kao nezavisni, ali nije osvojio mandat, a potom je ušao u Reformiste i Sabor. Mi smo kao SDP 2015. ukazali na dio nepravilnosti koje smo uočili, podnijeli smo kaznenu prijavu za nesrazmjer u njegovoj imovini. Bio je nesrazmjer od nekih dva milijuna kuna”, rekla je Svjetlana Lazić.

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/Pixsell

“Prijavili smo to i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno. Nakon nekog vremena poslali smo upit je li naša prijava zaprimljena, dobili smo nekoliko dopisa da su izvidi tajni i da se ne mogu komentirati da bi 2018./2019. prijava bila odbačena. Tad je Dumbović postao saborski zastupnik kao član Reformista', dodala je za N1.

Otkrila je da je i sama bila u sporu s Dumbovićem koji je protiv nje podnio kaznenu prijavu za pogodovanje nevjenčanom suprugu oko zemljišta. “To je završilo odbacivanjem prijave. Ja sam privatno podnijela kaznenu prijavu protiv njega za klevetu, nagodio se jer je znao da je kriv”, rekla je Lazić.

  • +12
U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL