DIONICA DO VRGORCA

Dalmatina čeka još samo bojanje tunela

27.08.2010 u 13:32

Bionic
Reading

Dionica Dalmatine od Ravče do Vrgorca mogla bi biti završena do ljeta 2011. godine

Prošlog tjedna, prilikom otvaranja terminala u Pločama, predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da će autocesta do Vrgorca biti završena do početka iduće turističke sezone.

Tim povodom obišli smo gradilište Dalmatine od Ravče prema jugu, gdje građevinari svakodnevno rade na nekoliko lokacija. Obje cijevi tunela Ravča su završene, čeka se još samo bojanje, pri kraju betonskih radova je nadvožnjak preko autoceste na cesti Vrgorac-Makarska, vijadukt Kotezi, najduži i najzahtjevniji dio dionice posve je završen, kolnik je asfaltiran, postavljene su zaštitne ograde te odvodi kišnice s kolnika.

Od vijadukta do čvora Vrgorac, gdje će biti izlaz, gradi se manji vijadukt koji još nije gotov, kao ni  kratka dionica između vijadukta i izlaza u dužini kilometar-dva. Oko 70 posto radova je završeno i ako bi se nastavili ovom dinamikom i u zimskom periodu, u ljeto iduće godine Dalmatina bi bila spremna za vožnju do Vrgorca, što bi je produžilo za otprilike sedam kilometara. To bi znatno rasteretilo Vrgorac od velikih gužvi, a promet prema Pločama i Dubrovniku tekao bi znatno brže jer bi se zaobilazio Vrgorac i njegove uske ulice koje su ove godine vikendima bile blokirane.

Iako nam iz HAC-a nitko nije odgovorio na upit niti komentirao premijerkinu najavu otvaranja Dalmatine do Vrgorca iduće turističke sezone, radnici koji izvode radove na gradilištu vjeruju da bi mogli biti završeni do ljeta 2011. Ostaje jedino upitno hoće li se dionica do Vrgorca otvarati ili će se čekati i završetak dionice do Ploča.