IMENOVAN SRĐAN OREB

Zvjezdana Blažić smijenjena s čela Badela

13.12.2011 u 13:04

Bionic
Reading

Na zatvorenoj sjednici Nadzornog odbora u ponedjeljak smijenjena je predsjednica Uprave Badela 1862 Zvjezdana Blažić. Na mjesto direktora te tvrtke imenovan je Srđan Oreb, dosadašnji član Uprave, javlja Lider

Blažić je smijenio stari Nadzorni odbor, čija je to bila posljednja sjednica u tom sastavu i koji je predstavljao vlasnike prije ulaska države u vlasništvo tog proizvođača pića.

Naime, prije deset dana dovršena je dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela 1862 upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar te država ima 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom više od 76 posto.

Rezultat je to plana restrukturiranja koji je načinila Uprava Badela prošle godine, prema kojemu bi država ušla u temeljni kapital Badela za iznos potraživanja za neplaćene trošarine i PDV.

Badel je u prvih devet mjeseci 2011. ostvario pozitivne pomake u poslovanju, uz rast prodaje na domaćem i stranom tržištu.

Ukupni prihodi iznosili su 251 milijun kuna, što je rast od pet posto. Ipak, krajnji rezultat još uvijek je negativan zbog visokih financijskih rashoda, budući da još nije bila dovršena dokapitalizacija te zbog nelikvidnosti.